6a edició del Cicle de Converses al Cosmocaixa: Noves referències per repensar l’educació fetes en col·laboració amb l’ICE de la UAB

18 Mar 2013 by Angélica Sátiro, No Comments »

capcalera

Angélica Sátiro participa de la 6ª edición del Ciclo de Diálogos de Cosmocaixa, el museo de ciencia de Barcelona. Su participación es un diálogo con Marisol Anguita dia 21.3.2013 a las 18h. El tema: Aprender a pensar creativamente: buscando caminos desde la incertidumbre

La actividad esta organizada por David Vilalta y Maria Masip, (ICE de la UAB) – Instituto de Ciencias de la Educación de la Universidad Autónoma de Barcelona.

Para bajar la agenda en PDF clickar aqui.

A seguir la programación completa del ciclo (en catalán):
Cercant camins des de la incertesa

Amb el propòsit d’oferir als professionals de l’educació espais de debat on acostar la mirada d’una persona experta amb la del professorat en actiu, de primària i de secundària, sobre temàtiques de rellevància social vinculades al món educatiu, per l’any 2013 s’ha dissenyat un cicle de tres converses.

7 de març a les 18 h
Què ens aporten les neurociències a la comprensió sobre l’aprenentatge?
Què hem de saber els mestres sobre neurociències? Ens poden ajudar a interpretar les nostres pràctiques d’aula?
Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit d’antropologia biològica de la UAB. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en equips interdisciplinaris de neuropsiquiatra amb la Fundació Vidal i Barraquer.
Dimas Fàbregas, mestre d’Educació Artística de l’Escola Immaculada de Vilassar de Dalt. És formador i coordinador de l’Equip Amb Sense. Art & Escolade l’ICE de la UAB.

14 de març a les 18 h
El què i el per a què de l’educació escolar. Balanç de vint anys de reformes.
Què ensenyar i aprendre és una pregunta recurrent i no resolta a la nostra societat. En què ens han ajudat a avançar les successives reformes educatives?
César Coll, catedràtic de Psicologia Evolutiva i Educativa de la UB. Va participar activament en el disseny curricular i en els aspectes psicopedagògics de la LOGSE. Ha publicat nombrosos assaigs acadèmics i també llibres de divulgació sobre l’ensenyament i l’aprenentatge.
Ramon Barlam, professor de l’institut Cal Gravat de Manresa, responsable pedagògic del Projecte Espurna i formador de l’ICE de la UAB.

21 de març a les 18 h
Aprendre a pensar creativament. Cercant camins des de la incertesa
La liquiditat del temps que vivim ens planteja reptes d’adaptació i la flexibilitat suficient per prendre decisions. Com s’adapta l’escola a aquesta necessitat?
Angélica Sátiro, llicenciada en Pedagogia por la Universitat Estatal de Minas Gerais de Brasil, és directora de la Casa Creativa i presidenta de l’Associació Crearmundos. Ha fet recerques en el camp de la relació ètica i de la creativitat .
Marisol Anguita, mestra d’Educació Infantil a l’escola Serralavella d’Ullastrell. Membre de l’equip La Cultura Matemàtica de les Persones de l’ICE de la UAB i de l’equip Perspectiva Educativa de projectes de treball de l’ICE de la UB.

Coordinació

David Vilalta i Maria Masip, Unitat de la Formació del Professorat del ICE de la UAB

Etiquetas: , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.