JORNADES DE FILOSOFIA LÚDICA – FESTIVAL BARCELONA PENSA

11 Nov 2015 by Angélica Sátiro, No Comments »

JORNADAS-FILO-CAT

20 de novembre. 11-13h JORNADES DE FILOSOFIA LÚDICA
Nens i nenes de l’escola La Llacuna ( Barcelona ) i Sol Ixent ( Lleida ) presenten reflexions sobre el temps i els diners , realitzades a partir de la lectura dels contes d’Angélica Sátiro Vull diners! i ¿A què dedico el meu temps? (ed. Octaedro). El filòsof Joan Manuel del Pozo serà l’interlocutor que dialogarà amb aquestes reflexions. Aquesta activitat ocorre en el marc del Festival Barcelona Pensa.

Eòlia Teatre. Espai i+d
Bailèn, 23

Programa
11:00 – 11:10:
Llegada y apertura de las Jornadas de Filosofía Lúdica
11:10 – 12:00:
Presentación de las reflexiones creativas de lxs niñxs de las escuelas La Llacuna (Barcelona) y Sol Ixent (Lleida)
12:00 – 12:20:
comunidades de diálogo y elaboración de mapas mentales
12:20 – 13:00
mesa redonda con niñxs representantes de las comunidades de diálogo y el filósofo Joan Manuel del Pozo

A l’Escola Sol Ixent de Corbins fem filosofia des de P-3 fins a 6è d’una manera sistemàtica des de l’any 2005. Enraonar ens agrada. Compartir reflexions ens enriqueix.
I ens fem preguntes: El temps que dediquem a obligacions és un temps nostre? Avorrir-se i badar és el mateix? Per què molts dels nostres desitjos tenen a veure amb tenir diners? Tot el que té valor es pot comprar amb diners?

A La Llacuna del Poblenou ens agrada fer-nos preguntes. Preguntes sobre el món que ens envolta, sobre nosaltres mateixos, sobre el que ens agrada i el que no ens agrada. De fet treballem tot el dia buscant preguntes i respostes que no sempre són fàcils, és la nostra manera d’aprendre. Ens agrada pensar que podem treballar nens i nenes de diverses edats barrejats, per això aquesta vegada els Grans de l’escola volem explicar què ens hem preguntat sobre el diner i el temps.

Joan Manuel del Pozo és professor de Filosofia de la Universitat de Girona, on explica filosofia antiga i ètica aplicada a diverses formes d’acció social. És autor de l’assaig Educacionari, publicat per Ed. 62, una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països entorn de temes d’educació, filosofia, ètica i política.

Angélica Sátiro es escriptora de contes de filosofia per a nens, impulsora del moviment de filosofia lúdica i formadora d’educadors interessats en les preguntes i en les idees de la infància. És l’autora dels llibres que van estimular a les reflexions dels nens i nenes que participen de les Jornades de Filosofia Lúdica : ¡Vull diners ! i ¿ A què dedico el meu temps ? Dirigeixen la Casa Creativa, l’Associació Crearmundos i el Projecte Noria.

Etiquetas: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.