IMAGINE AUDE – PROYECTO INNOVADOR DE EMPLEO UNIVERSITARIO

14 Jul 2014 by Angélica Sátiro, No Comments »

capcalera2

La Universitat de Barcelona ha posat en marxa el projecte pioner Imagine Aude (Atreveix-te a imaginar) per ajudar els estudiants dels darrers cursos i titulats que busquin feina a construir projectes professionals sòlids i, d’aquesta manera, afavorir la seva ocupabilitat. La iniciativa es concreta en la primera edició d’un campus professional que tindrà lloc del 12 al 14 de setembre a Tarragona i en el qual participaran més de dos-cents joves. L’objectiu d’aquesta activitat és millorar les perspectives laborals dels participants a través del lideratge professional, l’apoderament del talent i la millora de les competències d’ocupabilitat i de projecció laboral des de la participació ciutadana activa. Aquest primer pas culminarà amb el I Fòrum i Fira Professional Imagine Aude, en què participaran totes les universitats catalanes i que servirà de plataforma de difusió per als joves i els seus projectes professionals.

Segons dades de l’Institut Nacional de Estadística, l’atur juvenil s’ha situat a Espanya en el 55 % durant el primer trimestre del 2014. A més, el nombre més gran d’aturats —176.000— es troba a la franja entre els 25 i 34 anys. Davant d’aquesta problemàtica, la UB, mitjançant el Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social, ha engegat una sèrie d’accions per incentivar la cerca activa de feina, la promoció del lideratge juvenil i la visibilització del talent universitari. L’objectiu que es marca la UB és que més de 8.000 joves utilitzin aquest 2014 les eines que la Universitat posa a la seva disposició per desenvolupar el talent i convertir les seves idees en carreres professionals satisfactòries.

«Malauradament, les persones renunciem cada dia als nostres somnis per manca de suport o per desgast personal. Amb Imagine Aude, la UB dóna eines per cobrir aquesta falta de suport», afirma Angélica Sátiro, consultora internacional i coordinadora de la iniciativa. Sátiro destaca que el projecte situa els joves «al centre de la problemàtica i com a part fonamental de la solució». «La recuperació de la seva confiança i motivació és clau per guanyar el seu futur. Això ens pertoca a nosaltres», apunta.

El Campus d’Estiu Professional Imagine Aude(12-14 setembre)

El Campus d’Estiu Professional Imagine Aude consistirà en una estada de tres dies al Complex Educatiu de Tarragona a finals de l’estiu, plena d’activitats de desenvolupament creatiu del talent i les competències personals i professionals que donaran com a resultat un projecte creatiu de vida, un projecte ocupacional i un projecte ciutadà.

El campus serà conduit per professionals formats en aquesta metodologia i amb acreditada experiència internacional. Es calcula que en aquest campus hi participaran més de dos-cents estudiants i es becaran els millors preprojectes professionals inscrits a través del web http://www.ub.edu/imagineaude.

El I Fòrum i Fira Professional Imagine Aude

Al novembre, el I Fòrum i Fira Professional Imagine Aude servirà de plataforma perquè els estudiants i titulats puguin donar visibilitat als seus projectes professionals i vitals vinculats amb el creixement de la societat i l’economia catalanes. El congrés, que es farà a Barcelona, estarà obert a estudiants i titulats de la UB de grau, màster i doctorat, així com a universitaris d’altres centres. En total, es preveu l’assistència de més de 1.500 estudiants.

Amb aquesta iniciativa, la UB continua desenvolupant la seva estratègia contra l’atur juvenil. El projecte té el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, fruit dels convenis signats a inicis del 2014, així com d’altres organitzacions públiques i privades per a la millora de la inserció laboral. Gràcies a aquests convenis, s’estan duent a terme accions conjuntes en matèria d’ocupabilitat i ocupació; millora d’orientació i intermediació laboral; emprenedoria i creació d’empreses; emprenedoria i innovació social; accions i programes contra l’atur universitari; serveis socials; participació; Pacte del temps i qualitat de vida; col·laboració amb el Projecte Universitari de Ciutat (PUC); treballs de fi de grau i de fi de màster; doctorats industrials; pràctiques externes, i aprenentatge servei entre la UB i els agents col·laboradors.

Per a més informació, consulteu: www.ub.edu/imagineaude/campus

Etiquetas: , , , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.