EXPOSICIÓN»Arte afro-brasileira: algumas consideraçoes»

16 Oct 2014 by Angélica Sátiro, No Comments »

Feast of Rosary - Espanha

Dilluns 20 d’octubre, 19:00
INAUGURACIÓ de l’exposició de Marcial Ávila «Arte afro-brasileira: algumas consideraçoes» i presentació a càrrec de Rosalia Diogo i Angélica Sátiro.

Marcial Ávila, especialista en estudis africans i afro-brasilers, tracta de despertar la conciència negra i la descoberta de la negritud, a partir de la multitud d’ètnies que van conformar la nació brasilera. Per a la mostra Arte afro-brasileira: algumas consideraçoes, es va inspirar a la ciutat Diamantina del estat de Minas Gerais, que va rebre miliers de negres/as africans/es esclavitzats/des fundamentalment a les mines, i concretament, a la Festa de Nossa Senhora do Rosário dos Homems Pretos. El seu treball ens apropa a la simbologia i les imatges d’aquesta festa religiosa centenària, mitjançant una col·lecció d’estandards adornats de cintes multicolors, brodats i flors, pròpies de les processons dels/les esclaus/ves esclavitzats/des.
Rosália Diogo és Doctora en Literatura (Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais) i becaria posdoctoral en Antropologia (UB). Angélica Sátiro és Doctora en Pedagogia (UB) i Directora de la Asociación Crearmundos Bcn.
http://www.marcialavila.com.br
http://lattes.cnpq.br/0748280151552464
https://www.angelicasatiro.net

Activitats al voltant de l’exposició:
TAULA RODONA: La literatura infantil i les qüestions racials. Dijous 30 d’octubre a les 19:30h
CONTA CONTES I ACTIVITAT LÚDICA I REFLEXIVA. Dissabte 8 de novembre a les 12:00 h

Dimarts, 21 d’octubre 19:30
CONCERT de Ainda Dúo
Ainda Dúo (Esmeralda Escalante + Yayo Escrivà) ens oferiran un concert acústic dels seus darrers temes. Teniu una segona oportunitat per escoltar-los.
http://aindaduomusic.bandcamp.com/

Dimcres 22 d’octubre tancat per vaga: LES DONES MOVEM EL MON, ARA L’ATUREM!

[Castellano]

Lunes 20 de octubre, 19:00- Sábado, 08 de noviembre
INAUGURACIÓN de la exposición de Marcial Ávila «Arte afro-brasileira: algumas consideraçoes» y presentación a cargo de Rosalia Diogo y Angélica Sátiro.
Marcial Ávila, especialista en estudios africanos y afro-brasileños, intenta despertar la conciencia negra y el descubrimiento de la negritud, a partir de la multiplicidad de etnias que conformaron la nación brasileña. En la muestra «Arte Afro-Brasileira – algumas considerações» se inspira en la ciudad Diamantina del Estado de Minas Gerais, que recibió millares de negros/as africanos/as esclavizados/as fundamentalmente en las minas, y, en concreto, en la Festa de Nossa Senhora do Rosário dos Homens Pretos. Su trabajo nos acerca a la simbología e imagineria de esta fiesta religiosa centenaria, a través de una colección de estandartes ornamentados con cintas coleoreadas, tiras bordadas y flores, propias de las procesiones de los/as africanos/as esclavizados/as.
Rosália Diogo es Doctora en Literatura (Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais) y becaria posdoctoral en Antropologia (UB). Angélica Sátiro es Doctora en Pedagogia (UB) y Directora de la Asociación Crearmundos Bcn.
http://www.marcialavila.com.br
http://lattes.cnpq.br/0748280151552464
https://www.angelicasatiro.net

Actividades en torno a la exposición:
MESA REDONA: La literatura infantil y las cuestiones raciales. Jueves 30 de octubre a las 19:30 h
CUENTA CUENTOS Y ACTIVIDAD LÚDICA Y REFLEXIVA: Sábado 8 de noviembre a las 12:00h

Martes 21 de octubre 19:30
CONCIERTO de Ainda Dúo
Ainda Dúo (Esmeralda Escalante+Yayo Escrivà) nos ofreceran un concierto acústico de sus últimos temas. Tenéis una segunda oportunidad de escucharlos.
http://aindaduomusic.bandcamp.com/

Miércoles 22 de octubre cerrado por huelga: LAS MUJERES MOVEMOS EL MUNDO. ¡AHORA LO PARAMOS!

Etiquetas: , , , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.