Una ciutat educadora ̩s una ciutat que inclou Рdel 13 al 16 de novembre de 2014

4 Nov 2014 by Angélica Sátiro, No Comments »

congres_internacional_ciutats_educadores_2014_CA

L’any 2014 es celebrarà a Barcelona el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores coincidint amb el vintè aniversari de la constitució a Barcelona de l’Associació, de la qual Barcelona ha exercit la presidència des de que es va crear.

A la nostra societat, el coneixement i l’educació són eixos bàsics per al desenvolupament i la inclusió social. Per això l’Administració local, com a líder dels objectius estratègics territorials, projecta sobre l’educació una mirada àmplia, més enllà de l’escola, una mirada sustentada en la idea de ciutat educadora, en la qual l’educació esdevé un instrument, motor o palanca per al desenvolupament personal i col·lectiu, la inclusió social i la millora de la convivència i de la solidaritat.

EIXOS TEMÁTICS

piramide_eixos_tematics_ca

CREATIVITAT
Ciutats educadores són les que aposten per fomentar la creativitat i l’aprenentatge al llarg de la vida enfortint el paper de l’escola i dels altres agents socials i econòmics que fan possible la innovació social i urbana i en el món de l’empresa.

Parlem de:

Ciutats i talent.
Innovació social i urbana.
Innovació i empresa.
Repensar l’escola. Innovació i educació.
Polítiques i micropolítiques en innovació, formació al llarg de la vida, coneixement i recerca.

Temes preferents: Innovació. Creativitat. Talent. Formació. Educació. Coneixement. Cultura. Art urbà. Recerca. Tecnologies. Prosperitat

PARTICIPACIÒ I COMPROMIS CIUTADÀ
Ciutats educadores són aquelles que es mostren actives en polítiques de participació, perquè generen espais de debat i aliances per avançar en la construcció de sentit de comunitat, implicació i compromís en projectes de millora de barri i de ciutat.

Parlem de:

Enfortir el capital social com a garantia d’inclusió i cohesió.
Repensar la solidaritat. Treball en xarxa i col·laboració entre sectors.
Diàleg, compromís participatiu i democràcia. Sentit de pertinença i implicació cívica.
Acollida. Acomodació. Diversitat. Interculturalitat.

Temes preferents: Diàleg. Convivència. Integració. Cooperació. Participació informada. Col·laboració. Civisme. Pertinença. Solidaritat. Compromís. Comunitat

LA INCLUSIÓ COM A DRET
Les Ciutats educadores són inclusives, ja que reuneixen les condicions per generar benestar social i salut a tots els que hi viuen, promovent actituds de solidaritat, respecte i interès pel bé comú, que en conseqüència ho és de totes les persones que hi conviuen.

Parlem de:

Polítiques per a la inclusió. Articulació de sectors i actors al territori.
Noves formes d’exclusió, noves polítiques de ciutadania inclusiva.
La plena autonomia dels ciutadans, mitjà i finalitat de la inclusió.
Promoció de la salut i el benestar.

Temes preferents: Inclusió. Dependència. Autonomia. Prevenció. Integració. Cohesió. Acollida. Acompanyament. Atenció a les persones. Diversitat. Igualtat

PDF PROGRAMA

Taula rodona «La Ciutat Educadora: memòria i projecte». (18:30 – 20:00, Sala d’actes)

Coordinador: Sr. Joan Manuel del Pozo.

Ponents: Sra. Angélica Sátiro i Sr. Fiorenzo Alfieri

Modera: Sra. Milagros Pérez Oliva

ON ES FA

Palau de Congressos de Barcelona
El recinte de Montjuïc està considerat un dels recintes firals urbans més emblemàtics del món.

Dins del recinte de Montjuïc, al costat mateix de la plaça d’Espanya, s’hi troba el Palau de Congressos de Barcelona, que disposa d’un auditori i d’onze sales de conferències independents amb una capacitat global de fins a 1.200 assistents. A més de les sales, també disposa d’un espai d’exposició de més de 5.800 metres quadrats, on hi haurà els estands de les ciutats interessades a presentar la seva ciutat i experiències.

El recinte es va construir el 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional. En l’actualitat, combina tradició amb una infraestructura que s’adapta a tot tipus d’esdeveniments. Ocupa una cèntrica ubicació dins de la ciutat, de fàcil accés des de l’aeroport i connectada a la xarxa de transport públic. Se situa en un entorn privilegiat, dins el Parc de Montjuïc, que inclou zones verdes, instal·lacions olímpiques i equipaments culturals com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Etiquetas: , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.