Metodologia de la Cooperació Pedagògica

13 May 2014 by Angélica Sátiro, No Comments »

Dia 19 de maig a les 18:00 h: TALLER GRATUÏT d’introducció a la Metodologia de la Cooperació Pedagògica, que us ajudarà a crear i expandir solucions cooperatives en un món en transformació.

image001

La cooperació pedagògica se centra en la creació de continguts i en l’aprenentatge social. Consisteix a crear interdependències positives: els participants treballen en grup per completar les tasques que els han estat encomanades i aprenen a aprofitar les qualitats i habilitats de cadascun. Aprenent a confiar en els altres i unint les habilitats individuals, s’aconsegueix resoldre problemes en grup.

Per crear aquestes experiències d’aprenentatge, es treballa amb mètodes que cada vegada més s’estan desplegant arreu del món: jocs cooperatius, jocs d’amor, comunicació no violenta, danses circulars, conversació World Café, musicooperació, indagació apreciativa i espai obert.

El taller, totalment pràctic, consisteix en una dinàmica en què, a través de jocs cooperatius, es fomenta la connexió amb un mateix i amb els altres. Està destinat a líders socials, docents, educadors socials i a tothom que vulgui desenvolupar les seves habilitats per treballar amb persones.

El dinamitzador serà Rodolpho Martins (Dodô), soci facilitador del Projeto Cooperação i de l’Instituto Elos (Brasil), professor en cursos de postgrau sobre pedagogia de la cooperació, jocs cooperatius, educació lúdica, coaching i mentories, al Brasil; músic; educador; fundador del Programa Musicooperación, i coautor del llibre Circulando Cooperação.

El ponent impartirà el taller en portuguès i la traducció al català anirà a càrrec de la Dra. Angélica Sátiro, consultora internacional de innovación social y creatividad ciudadana. Ens veiem el dia dinou!

Alumni UB és una plataforma que té l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixements i la relació entre els exalumnes de la Universitat de Barcelona.

Gran Via de les Corts Catalanes, 582. 08011 BCN . tel: 93 402 02 22

alumniub@ub.edu

Etiquetas: , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me!

© 2024 Angélica Sátiro is proudly using the Lysa theme.